Yuppi Camp

Tabere de terapie prin experiență pentru copii și adolescenți

 

Scopul Taberei Yuppi este de a oferi copiilor cu boli cronice (diabet, boli oncologice, artrită juvenilă) posibilitatea de a trăi fericit adolescența, de a trece peste obstacolele bolii şi de a se bucura de o viață completă.

 

Tabăra Yuppi a fost înființată în 2011 pentru a oferi o modalitate eficientă de terapie complementară copiilor cu boli cronice din România. Modelul utilizat a fost reprezentat de Bátor Tábor din Ungaria, tabere de terapie prin experiență de anvergură. De altfel, Bátor Tábor este până azi un partener important al Yuppi Camp. 

 

CINE SUNT PARTICIPANŢII?

Taberele Yuppi oferă terapie prin experienţă copiilor cu diabet,artrită juvenilă idiopatică și boli oncologice. Până acum, în tabere au participat peste 571 de copii. În 2017, taberele au găzduit 151 copii proveniţi din 19 judeţe. Organizarea taberelor se face în funcţie de boală, respectiv în funcţie de vârsta participanţilor: tabără pentru copii (7-12 ani), respectiv pentru adolescenţi (13-17ani).

Premieră în 2017: la tabăra adresată familiilor cu un copil cu boală oncologică (0-9), organizată pentru prima dată în acest an, au participat 9 familii – în total 33 de persoane - atât copiii bolnavi, cât și părinții lor, precum și surorile și frații sănătoși. 

METODA UTILIZATĂ

Suntem prima tabără din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă (numită și recreere terapeutică). În Bátor Tábor, tabăra din Ungaria de unde ne-am inspirat, am învăţat acest principiu profesional care este recunoscut și aplicat în întreaga lume. De altfel, Bátor Tábor este o tabără profesionistă și apreciată, parte a reţelei globale Serious Fun Children’s Network. În paginile următoare puteţi afla mai multe despre activităţile de terapie prin experienţă și eficienţa dovedită a acestei metode.

LOC, PERIOADĂ, DURATĂ

Tabăra complet dotată și utilată se află în localitatea Șăulia, judeţul Mureș. Pe parcursul anului 2017 s-au desfășurat patru tabere Yuppi – pentru copii cu diabet, pentru adolescenţi cu diabet, precum și tabăra pentru copii și adolescenţi cu artrită juvenilă și boli oncologice. Taberele gratuite au durat câte șapte zile și s-au desfășurat în lunile iunie, iulie și august.

AJUTOR SPECIALIZAT

Alături de copii, în tabere sunt prezenți în mod activ voluntari, personal medical specializat, precum și membrii ai echipei de organizatori. De asemenea, înainte de venirea în tabere, copii sunt recrutați și consiliați de medici. În 2017, Yuppi a colaborat cu 169 voluntari, dintre care 21 cadre medicale specializate, iar la recrutarea copiilor au contribuit 54 de medici specialiști.

  • 1350 RON
    Ammount pledged
  • 1085 RON
    Ammount donated
Moving for this campaign
You can support this campaign donating using the following link:
You can support this campaign by transferring using the info below:
IBAN:
RO69OTPV200000578485RO01
Owner:

*Please add in the payment details champorhero Name of the campaign for easier tracking of the donations.

Create A Hangout

x